Gadget haul voor fotografen

May 13, 2024

Als het gaat om het bestellen van nutteloze gadgets, ben ik een verloren zaak. Eén keer iets zien voorbijkomen op TikTok is voor mij overtuigend genoeg om over te gaan tot bestellen. Zo heb ik mij al heel wat gadgets aangekocht die ik mij beklaag. Maar in deze blogpost deel ik graag enkele toppers, gadgets die mijn leven een stukje makkelijker gemaakt hebben.

Sticker sleeve voor SSD schijf

Je kent het wel: je moet je laptop verplaatsen of je werkt eens gezellig vanuit de zetel, en je ziet je SSD-schijven gevaarlijk hangen aan je laptop. Ze lijken voortdurend in de weg te zitten, de connectie gaat verloren of je krijgt ze gewoon niet handig opgeborgen. Met deze sticker sleeve zijn deze problemen volledig verleden tijd.

De handige sticker kan je op je laptop of op de hoes bevestigen, waarna je hier je SSD kan opbergen tijdens het werken. Ik gebruik zelf de Sandisk SSD schijven, en deze passen perfect in de sleeve.

Non-sponsored link – koop jouw eigen SSD Sleeve.

USB adapter

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik heb een bloedhekel aan schijven en foute kabeltjes. Je hebt een USB C aansluiting nodig, en opeens heb je alleen maar USB A-kabeltjes en omgekeerd. Wel, dat probleem is volledig verleden tijd met dit handige gadget. Voor slechts een paar euro’s bestelde ik adapters, zodat ik altijd en overal de juiste aansluitingen op zak heb. Een kleine kanttekening: de schijven connecteren niet altijd even vlot, maar verder werken deze prima!

Non-sponsored link – ontdek de adapters.

SD kaart en batterij organizer

Snel een geheugenkaartje nodig op een drukke huwelijksdag, maar je weet niet meer welke geformatteerd zijn en welke niet? Of ook al eens op een “oeps, welke batterij was nu weer opgeladen” gestoten? Ik veroordeel je niet, want ik herken mijzelf hier alvast in. Doorheen de jaren had ik al compacte organizers, maar door een uitbreiding in de hoeveelheid batterijen en kaartjes, had ik nood aan een nieuwe.

Deze organizer biedt plaats aan 6 SD-kaarten, 2 CF-Express kaarten en 6 batterijen. Ideaal dus om gepakt en gezakt naar een huwelijksdag te gaan, zonder mij zorgen te moeten maken.

Non-sponsored link – scoor jouw eigen card case.

That’s it. Deze gadgets hebben mij alvast heel erg verder geholpen bij het fotograferen en/of het organiseren van mijn werk. Het lijstje is nog lang niet compleet, dus laat mij gerust weten welke gadgets voor jou onmisbaar zijn 👇

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laat een reactie achter

Reacties