Studio Diaries – Recap van de eerste dagen in de studio

March 13, 2024

Een kleine 11 dagen geleden nam ik de sleutel van mijn eigen studioruimte in ontvangst. Het doel? Voor begin april een oude kantoorruimte omtoveren tot een gezellige, huiselijke daglichtstudio. In deze blogpost vertel ik jullie hoe deze eerste dagen verliepen.

Weekend 1 – De start van de klusjes

Op vrijdag 1 maart kreeg ik de sleutel en dezelfde avond verhuisde ik de eerste spullen alvast naar de studio. Met de hulp van een oud-collega van bij KV Mechelen, brachten we het eerste werkmateriaal en de laminaat alvast naar de ruimte. Zo kon ik zaterdag meteen beginnen met werken.

Op zaterdagochtend stond er eerst nog een tripje naar de winkel gepland om poetsgerief te halen. De studio kon wel een schrobbeurt gebruiken. Na een halve dag kuisen, konden we tegen de vroege avond de muren voorbereiden met een laagje primer.

Zondagochtend liep de wekker vroeg af en besloot ik tegen 9u al te beginnen schilderen. Later op de dag kreeg ik versterking van mijn vriend en samen gaven we alle muren de eerste lagen verf. De grootste uitdaging, de zwarte muur die ik écht graag wit zou willen hebben.

Weekend 2 – Bye, bye zwarte muur

Als er één ding duidelijk werd doorheen de week, dan was het dat de zwarte muur zich niet zomaar gewonnen zou geven. Na een derde laag verf, leek het nog steeds een hopeloze zaak. Tijd om het groot geschut in te zetten. En zo kwam zaterdagmiddag één van mijn 2022-trouwers een handje helpen. Al mijn hoop was gevestigd op de kracht van een verfspuit, en terecht. Het kostte ons nog een halve dag, maar aan het einde van de zaterdag, was er van een zwarte muur geen sprake meer.

En zo kon ik zondag met een gerust hartje de deur achter mij dicht trekken, wetende dat de verfborstels eindelijk naar huis mochten. Het schilderen zit erop, de ruimte is gewoon nu al volledig onherkenbaar.

Meer te zien op TikTok

Minder tekst, meer beelden? Dan kan je op mijn TikTok terecht voor de eerste twee studio-recaps.

@annelies.boeykens

Let’s make this dream a reality 💭 Binnen exact 5 weken open ik mijn daglichtstudio. Het doel? Een ‘oude’ kantoorruimte volledig omtoveren tot een gezellige fotostudio 🧡 #freelancephotographer #fotostudio #workinprogress #diy #daglichtstudio

♬ Good To Be – Mark Ambor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laat een reactie achter

Reacties