zwangerschapsaankondiging

How to shoot… een zwangerschapsaankondiging

February 19, 2024

Vandaag neem ik jullie mee naar de fotoshoot van Lars en Nathalie. Even geleden besloten ze mij een klein geheimpje toe te vertrouwen: ze verwachten namelijk hun eerste kindje samen. Om het nieuws bekend te maken bij vrienden, familie en iedereen die hen lief is, planden ze een fotoshoot.

Algemene foto’s

Bij de start van de fotoshoot begin ik graag met een paar neutrale foto’s, gewoon het koppel hoe ze zijn. Op deze manier kunnen we rustig in de fotoshoot komen en heeft het koppel ook meteen enkele leuke foto’s samen, zonder dat deze ‘tijdsgebonden’ zijn. Het zijn neutrale beelden die ze tijdens en na de zwangerschap kunnen gebruiken.

Tijd om de echo’s erbij te halen

De 12-weken echo. Voor vele parents-to-be een heel kostbaar iets. Het kindje begint zich echt duidelijk te vormen en vaak is dit ook het moment waarop de zwangerschap aan de buitenwereld bekendgemaakt wordt. Aan de koppels die voor mijn lens komen, vraag ik ook steeds om alle echo’s die ze hebben, mee te brengen naar de fotoshoot.

Het buikje tonen

Na de neutrale foto’s en de foto’s met het echootje, maak ik ook graag enkele foto’s met de focus op het (beginnende) buikje. Sommige mama’s tonen absoluut nog niet zwanger, anderen tonen het dan weer heel erg duidelijk: hoe dan ook, de mama’s koesteren hun buikje waarin op dat moment nieuw leven gevormd wordt. Perfect om ook hiermee enkele foto’s te maken.

Een leuke afsluiter

Hoe verder de fotoshoot vordert, hoe comfortabeler de koppels zich vaak voelen voor de camera. Daarom hou ik graag de leuke, zotte, spontane ideetjes voor het einde. Going out with a bang. Een paar poses die fantastisch goed werken zijn de piggy back rides, een filmkus, pirouette of gewoon alles met een beetje beweging (wandelen, lopen, huppelen, dansen…).

Het einde van de shoot is ook ideaal voor zittende foto’s. Stel dat de grond een beetje vuil is, dan moet je niet de rest van de fotoshoot met een vuile broek verder. Dat is alweer een hele hoop Photoshop-werk uitgespaard, thank me later 😉

Zo, en dat is hoe mijn zwangerschapshoots er doorgaans uitzien. Ik ben heel benieuwd naar welke poses en ideetjes jullie het leukste vinden, laat het gerust weten in de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laat een reactie achter

Reacties